Under corona blev hygiejnen et emne som aldrig før. Corona stormen har langsomt lagt sig, men mange ting har vi opdaget fungerede rigtig godt, og har altså valgt at blive. Det gælder for eksempel et digitalt menukort.
Med et digitalt menukort ved brug af en QR kode fandt man pludselig mange fordele ved – udover kun at være bedre hygiejnisk, så man undgik et fysisk menukort skiftende mellem tusindevis af kunders hænder.
Et digitalt menukort gør det meget nemmere for restauranter, at vedligeholde menukortet.
Samtidig behøver gæster ikke at vente på en tjener, som kommer ned med et fysisk menukort. Det eneste gæsterne skal gøre er, at finde deres smartphone, holde kameraet over QR koden som kan vises på mange forskellige måder, og så vil det digitale menukort åbne. Dette er en af de mange ting man har fundet en stor succes ved, der er kommet for at blive.
Fordele ved digitalt menukort
Altså alt i alt, hurtigere betjening, bedre hygiejnisk og meget nemmere vedligehold for alle restauranter. Ja, de kan endda melde udsolgt med det samme, hvis de skulle ske at rende tør for en specifik vare, der gør at en ret på menukortet ikke længere er aktuel at lave i køkkenet.
Det er også meget simpelt at anvende. Man opretter en bruger, og skal inde på appen kun fokusere på at indtaste kategorien (Forretter, Hovedretter etc), indtaste titel på retten, beskrivelse af indhold og en pris. QR koden er klar ved oprettelse og kan downloades som en billedfil, hvilket gør det muligt at anvende den på utallige af måder. Kun kreativiteten sætter begrænsningerne. Den oftest anvendte metode er som et label på de enkelte spiseborde, men man kan også gøre det mere eksklusivt at gravere QR koden i træ eller sten – alt efter hvad man synes ser bedst ud til sin restaurant.
Har man et streetfood bod eller lignende til festivaler, kan man også skalere billedet op i et stort format, så folk i den lange kø kan scanne menuen på lang afstand.