I juli 2020 trådte en ny lånelov i kraft, som betyder, at långivere kun må opkræve en årlig procentdel (ÅOP) på højst 35 procent. Dette har som udgangspunkt skabt et meget mere attraktivt lånemarked, da ÅOP på quicklån i Danmark tidligere har været meget højere. Det har gjort det billigere og mere overkommeligt for låntagere at tage et lån.
Et af problemerne med den nye lånelov er at det ikke er ligeså økonomisk attraktivt for låneselskaberne at udstede lån. Det påvirker hvor mange låntagere der er rentable at have som kunder, hvilket har betydet at nogle selskaber har valgt at trække sig fra det danske marked, hvor andre blot har ændret deres kreditvurderingsmodeller.
Samlet set er låneselskaberne nødt til at være mere strikse med hvem de låner penge til. Og derfor kan der sidde mange som har et uopfyldt lånebehov som søger alternativer. Her er Facebook et af de steder, hvor flere låntagere søger hen.
Derfor kan Facebook-lån være problematiske
Det er problematisk at låne penge af private over Facebook, fordi det kan være svært for låntagerne at vide, hvem långiverne er og pålideligheden er lav. Desværre udsættes mange for urimelige inkassometoder og andre kyniske lånemetoder.
Derudover kan låntagerne være i fare for økonomisk overbelastning, da renten på disse lån ofte er højere end den, der tilbydes af banker og andre finansielle institutioner. I nogle tilfælde kan lånet også have en kort tidsramme, hvilket kan gøre det svært for låntagerne at tilbagebetale lånet inden for den aftalte tidsramme. Derudover kan långiverne kræve, at låntagerne skal stille sikkerhed for lånet, hvilket kan føre til yderligere problemer for låntagerne.
Derfor er det vigtigt, at låntagerne er opmærksomme på de risici, der er forbundet med disse typer lån, og at de sørger for at undersøge deres långiver grundigt og vælge en långiver, der tilbyder konkurrencedygtige renter og betingelser. Desuden er det vigtigt, at låntagerne søger råd fra en økonomisk rådgiver eller en autoriseret økonomisk rådgiver, før de optager et lån.
Hmm det lyder ikke lovende for de unge menneskers økonomi….!