4 ting som børn under 1 år ikke må spise

Som forælder er man naturligvis meget påpasselig med, hvad man giver sit barn at spise. Selvom det er godt for dit barn at få prøvet nye fødevarer, er der nogle ting, som børn under et år helt bør undgå. Det er nemlig ikke hvad som helst, som dit barn under 1 år kan spise. Læs mere i denne artikel om, hvad du bør undgå at give dit barn under 1 år.

 

1.      Honning

Honning er en fødevare, der kan indeholde spor fra bakterier. Disse sporer er uskadelige for voksne og ældre børn, fordi deres fordøjelsessystem er modent nok til at håndtere dem. Spædbørns maver mangler imidlertid de gode bakterier, der er nødvendige for at bekæmpe disse giftstoffer. Det kan give sygdommen spædbarnsbotulisme. Derfor skal du vente med at give dit barn honning indtil han/hun er over 1 år.

 

2.      Gulerødder

Gulerødder er naturligvis rigtig runde og indeholder en masse vigtige vitaminer for dit barns udvikling. Dog skal du være påpasselig med hvordan du vælger at tilberede gulerødderne. Rå gulerødder kan være til fare for, at dit barn kvæles, hvis han/hun spiser det. Det kan sætte sig fast i spiserøret og blokere luftvejene. Derfor anbefales det at koge gulerødderne meget bløde eller bruge det i en mos. Så kan du fint give det til dit barn under 1 år.

 

 

3.      Rosiner

Rosiner kan være en sund snack for mange mennesker, men de bør ikke spises i større mængder hos spædbørn og børn under 3 år.  Det skyldes, at der er et højt indhold af en svampegift i rosiner, der kan være kræftfremkaldende. Derfor anbefales det, at du kun giver dit barn en lille portion rosiner hver dag. Det er omtrent 50gram. Det svarer sikkert til en lille rosinpakke, som du kan købe i dit lokale supermarked.

 

4.      Kerner og groft brød

Du bør være påpasselig med at give brød med for mange kerner til dit barn. Deres små maver er ikke helt udviklet nok til at kunne håndtere det endnu ikke, og det kan give fordøjelsesbesvær. Det er bedre at give dem lidt lysere brød eller meget finkornet brød. Du kan også give dem toastbrød, men sørg for, at det ikke er for hårdt eller knasende

 

Det handler i bund og grund at lytte til din sunde fornuft, når det kommer til madvarer og børn. Se her mere om nyttige tips om babyer og børn.

Om Briix Marketing

Avatar

Se også

Billede af maskot der er ved at peppe publikums humør op

En maskot skaber begejstring

En maskot skaber begejstring               FIRMAMASKOTTER Maskotter er ofte …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT