Gåsebiller i græsplænen, hvad kan jeg gøre?

Hjælp! Gåsebiller i græsplænen, hvad kan jeg gøre?

Du har en flot og grøn græsplæne, men på ingen tid er græsplænen blevet noget rod… Du får bare pletter i græsset og fugle hakker i din plæne, som forårsager endnu større skade. I dette tilfælde er der et stor risiko for, at du har gåsebillelarver eller gåsebiller i græsplænen.

gåsebillelarve

Hvad er Gåsebillelarver

Gåsebiller kan blive op til 1,2 centimeter, hvilket gør dem til ret store insekter. Gåsebillelarver er gul-hvide i farven og har en C-formet larvelignende krop, med et brunt/orange hoved. Og med deres forkærlighed for fine græsrødder, kan de virkelig drive haveejere til vanvid!

Hvordan lever gåsebille

Som beskrevet tidligere, er synderen larven af en gåsebille. Disse biller dukker op om foråret i midten af maj/juni. I foråret går disse dyr på jagt efter mad og fester sig ofte med vegetation og frugt i din have. Når billerne har spist sig mætte, vil de formere sig under de rette forhold. Hunnen begynder at lægge sine æg under din græsplæne. De såkaldte gåsebillelarver vil blive født af disse æg efter fire til seks uger. Disse larver vil straks nyde græsplænens rødder.

Larvene vil fortsætte sådan indtil vinteren. Når det er vinter, vil larverne kravle dybere ned i jorden og overvintre der i en slags dvale. Når jorden opvarmes igen om foråret, bliver insekterne aktive igen og forpupper sig til gåsebiller. Så starter den fulde cyklus igen.

Skader på græsset af gåsebiller

Gåsebillelarver i græsset bringer skade til din plæne. Larver lever nemlig af græssets rødder, og som følge heraf kan græsplænen ikke absorbere nok fugt og næringsstoffer til at holde græsset grønt. Den største skade på plænen vil dog være forårsaget af de fugle, der ser larverne som en delikatesse.

De river hele plænen op for at plukke larverne ud under græsset – og efterlader hermed din græsplæne vendt op og ned. Genopretning af din græsplæne gang på gang kan blive dyrt, og tager meget af din tid. Vores kunstræs kan være den perfekte løsning til dit gåsebille problem.

gåsebiller i haven

Bekæmpelse af gåsebiller

Når du har gåsebillelarver i din græsplæne, er det svært at komme af med dem. Der findes flere kemiske pesticider, men kemikalierne ender til sidst i grundvandet, hvilket i sidste ende er skadeligt for miljøet. Du kan også tackle larverne på en biologisk måde ved at frigive maddiker. Disse parasitter vil kravle ind i larven og leve af dem. Når nye gåsebiller slår sig ned i din have, er der en stor risiko for, at de vil producere nye larver – og så starter det hele forfra! Dette koster meget tid og penge, og uden at være sikker på, at det virkelig virker. Så det ville være nemmere, at du forhindrer helt, at gåsebiller kommer i din have, men hvordan gør du det?

En sikker og nem måde at slippe af med disse insekter kan gøres ved at installere vores kunstgræs!

Kunstgræs aarhus i haven

Kunstgræs

Kunstgræs Danmark har kunstgræs specielt til private haver. Kunstgræsset kræver minimal vedligeholdelse og forbliver flot og grønt under alle omstændigheder. Gåsebiller har ingen skadelig virkning på kunstgræs. Larverne vil ikke have noget at spise i en plæne af kunstgræs, og vil derfor også forsvinde fra din have og ikke forårsage skader på dine planter.

Når man hører ordet “kunstgræs”, tænker de fleste nok på et hårdt, falsk og plastik udseende græstæppe, som de kender fra den lokale kunstgræsbane, og som helt tydeligt ikke har noget med naturligt græs at gøre. Tidligere var dette måske også sådan, men der er sket en kæmpe udviklinge indenfor kunstgræsbranchen. De nyere kunstgræstæpper har et meget naturligt udseende, og man vil umiddelbart ikke lægge mærke til, at græsplænen er lavet af kunstigt græs.

Så kontakt os idag og slip for gåsebiller i din have.

Om kunstgraes danmark

Avatar

Se også

Loungestolar – Den mest mångsidiga sittplatsen

Gör dig själv lycklig med en loungestol Loungestolar är ett utmärkt sätt att lägga till …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT
(and gettin’ caught in the rain. © 2023 trip ticket.