Domain Rating

Hvad er domain rating (DR)?

DR er en indikator udviklet af Ahrefs. Denne forsøger at vise styrken af et givent domæne, og dermed sandsynligheden for at en hjemmeside rangerer i Google på de ønskede ord. DR er en skala, der går fra 0 til 100, hvor 0 er svagest og 100 er stærkest.

For et par år tilbage hvor PR (Page Rank) stadig var offentligt tilgængeligt, var det ikke nødvendigt med en DR, da man havde adgang til Googles egen udregning (PR).

Tjek backlinks og domain rating

Hvordan udregnes DR?

Ahrefs finder første alle unikke domæner der peger ind på siden. Herefter bliver domænerne der linker til din sides DR taget i brug. De sender nemlig en del af deres domain rating videre til din side igennem links. Flere links fra ét site øger ikke denne score, da det menes at man ikke får bedre placeringer af at have 10 links fra et site kontra 1. Det skal desuden nævnes at ’nofollow’ links ikke får din DR til at stige.

 

Hvordan kan du øge din domain rating – domain authority?

Domain rating eller Domain authority, som det også kaldes, er et scoringssystem på en skala fra 1-100, der angiver autoritetsværdien af en hjemmeside.

Systemet blev skabt for at hjælpe med at forudsige, hvor godt et website var rangeret i Google. Systemets algoritme svarer til, hvordan Google rangerer en hjemmeside, og målet for en hjemmesideejer er at score så højt som muligt i scoringssystemet, og have en så god domæneautoritet som muligt.

Domæneautoritet og sideautoritet ligner hinanden; den eneste forskel er, at sideautoriteten er relateret til én bestemt side på websitet.

 

Hvordan fungerer domain rating?

Som nævnt ovenfor svarer systemet til Googles måde at placere hjemmesider på i sin søgemaskine. For at give et par eksempler på en rigtig god ’domæneautoritets-score’, så har Google og Facebook begge en score på 99.

Efterhånden som din score bliver bedre, jo højere domæneautoritet har din hjemmeside. Og jo højere score du opnår, jo sværere bliver det at kravle yderligere op på rangstigen.

Hvis du er ny hjemmesideejer, skal du forvente, at din hjemmeside skal have været oppe og køre i et år, førend din score vil bevæge sig fra 0 til 10. At gå fra 10 til 20 vil kræve yderligere en målrettet arbejdsindsats, og at øge scoren fra 20 til 30 vil kun være muligt, hvis du begynder at SEO-optimere dit indhold og ad den vej forsøge at få mere trafik til din hjemmeside. Hvis du vil hæve din score fra 30 og til næste niveau, skal du løbende optimere indholdet på din hjemmeside og samtidig udgive nyt indhold. En af måderne til at øge din hjemmesides domain rating er også, hvis du kan lykkes med at få nogle værdifulde backlinks.

 

Hvad er en god domæneautoritet?

Når man skal prøve at give et svar på, hvad en god domæneautoritetsscore er, så afhænger det bl.a. af din virksomhed og den branche, som du beskæftiger dig indenfor. Hvis dine konkurrenters hjemmesider for eksempel har en score på 70, så ved du, at du skal forsøge at arbejde henimod, at din domæneautoritet som minimum matcher dine konkurrenter, hvis du vil have succes. Men hvis dine konkurrenters hjemmesider har en score på 30, ved du, at du kan øge din score til at matche deres og endda dominere markedet og udkonkurrere dine nærmeste konkurrenter, hvis du får optimeret din hjemmeside og opnår en endnu bedre score. Og husk så på, at en domæneautoritetsscore ikke er en statisk størrelse, men noget som konstant kan ændre sig. Det betyder også, at du er nødt til at følge med i dine konkurrenters gøren og laden for at sikre dig, at du ikke bliver overhalet indenom.

Hvordan øges domæneautoriteten?

Der er en række forskellige aktiviteter, du løbende kan foretage dig, og som over tid vil være med til at øge din domæneautoritet. Nedenfor har vi listet to nøgleaktiviteter, du som minimum bør implementere for at sikre, at din hjemmeside har en god domæneautoritet.

Indhold

En af nøglerne til succes er, at du regelmæssigt skal oprette nyt kvalitetsindhold. Sælger du tøj på din WordPress hjemmeside, bør du skabe kvalitetsindhold, der matcher din niche. Du kan for eksempel udgive en artikel, hvor der fokuseres på et specifikt tøjmateriale, som er ekstra godt, eller du kan skrive om, hvorfor det er bedre at bruge imiteret pels fromfor ægte pels.

Som sæsonerne skifter kan du udgive indhold om de nye trends indenfor badetøj, eller hvordan udviklingen finder sted indenfor design og materialevalg til vinterjakker osv. osv.

Ved at skabe kvalitetsindhold vil Google oftere crawle din hjemmeside. Hvis du ikke opdaterer din hjemmeside så ofte, vil sitet fremstå statisk, og Google vil nedsætte frekvensen af besøg på sitet.

Google belønner dig med andre ord, når du er aktiv på din hjemmeside og konstant producerer nyt indhold.

Tip:

1. Hold fokus. Hvad er vigtigt lige nu, og hvad giver mest værdi for dine læsere.

2. Sørg for, at alt, hvad du skriver og udgiver er relateret til din virksomhed og det, du sælger.

3. Undgå at bevæge dig ud af et sidespor, men skab indhold, der relaterer til din virksomhed. Din autoritetsscore er baseret på din niche, så fokuser på det.

 

Vil du score højere på din domæneautoritet, så er det godt at vise overfor Google, at din hjemmeside består af godt og troværdigt indhold. Det er en kendt sag, at hvis man kan få personer til at linke til din hjemmeside (et link fra en anden hjemmeside ind til din hjemmeside), så indikerer det over for Google, at dit indhold er rigtig godt og troværdigt. Det kaldes for backlinks.

Derfor er det en god ide, hvis du bruger kræfter på, at få relevante links til din hjemmeside.

Du bør også sigte efter at få medieomtaler. Hvis en hjemmeside med høj domæneautoritet refererer til din hjemmeside, og linker til dit website, vil det automatisk øge din domæneautoritet.

Hvordan finder du din domæneautoritetsscore?

Du er sikkert klar og ivrig efter at komme i gang med at øge din domæneautoritetsscore. Men førend du går i gang med arbejdet, så er det relevant at se på, hvad din nuværende domæneautoritetsscore er. Til det skal du bruge et værktøj. Lad os kalde det for ’domæneautoritetskontrol’. Gå til Moz.com og brug deres link explorer-værktøj. Det er gratis at bruge, og her kan du både få vist din domæneautoritet og sideautoritet for forskellige sider på din hjemmeside. Du kan endda også få vist, hvor mange backlinks du har, og hvor de kommer fra.

Manipulering af DR

Det er desværre ret let at manipulere med DR igennem linkbuilding. Jeg kommer her med et par eksempler på hvordan det kan gøres. Det er vigtigt at forstå at din side ikke rangerer bedre af at have en højere DR, og målet med SEO, bør derfor altid være at få mere trafik, og ikke at få en højere domain rating.

  • Tilføj links fra subdomæner. Subdomæner bliver af Google set som nye domæner, og har derfor ikke hoveddomænets linkværdi at sende videre. Ahrefs derimod tildeler subdomæner fuld værdi, hvorfor et link fra fx minblog.wordpress.com, minblog.mono.net eller lignende, kan give dig et godt domain rating boost.
  • Tilføj links fra sider som minecookies.org. Det er meget tvivlsomt hvor vidt Google tildeler sider som denne værdi, da der på enkelte sider links ud til andre sider op til 300+ gange – på ÉN side. Ahrefs sender derimod fuld værdi videre – siden kan derfor bruges til at skyde din DR til tops.

Bliv klogere på Domain Rating på Ahrefs blog

Sidst opdateret 26. juni 2019 / 15. december 2022

 

 

Om PresseDirect.dk

PresseDirect.dk
PresseDirect.dk - udgiv GRATIS artikler og få DoFollow backlinks. Distribution af pressemeddelelser direkte til søgemaskinerne. Den ultimative løsning til linkbuilding.

Se også

serviceftersyn_her_er_7_ting_du_skal_være_opmærksom_på

Skal din bil have et serviceeftersyn snart? Her er 7 ting du bør være opmærksom på

Når bilens serviceeftersyn nærmer sig, kan det føles som en opgave, man gerne vil udskyde. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT