Hvorfor tror vi at politikken kan hjælpe os?

Er du en af de mange danskere der tror på, at politik kan hjælpe os? Eller er du en af dem, som mener at politik er ligegyldig, fordi det ikke får den store betydning for vores liv? Dette indlæg vil diskutere begge synspunkter og undersøge, om politik kan hjælpe os. Dette indlæg vil også gennemgå, hvordan politik har hjulpet nogle mennesker og ikke andre.

Har politik hjulpet dig?

Du har måske tænkt over dette spørgsmål før: “Har politik hjulpet mig?” Mange mennesker tror på, at politik kan hjælpe dem med at skabe et bedre liv. Dette kan være ved at give dem adgang til offentlige ydelser som sundhedsvæsenet eller socialhjælp. Det kan også være ved at give dem beskyttelse mod kriminalitet eller ved at sikre, at deres arbejdsplads er sikker. Disse mennesker tror altså på, at politik kan hjælpe dem med at opnå lykke i deres liv. Andre mennesker mener imidlertid, at politik ikke har nogen betydning for deres liv. De tror ikke, at det betyder noget, om der er et bestemt parti i regering eller ej. Disse mennesker mener, at det kun er personlige egenskaber og held der spiller en rolle i ens liv. Begge synspunkter er interessante og relevante. For nogle mennesker har politik virkelig bidraget positivt til deres liv. For andre har politik ikke haft nogen betydning. Men hvordan kan vi vide, om politik vil have en effekt på os?

Kan du gøre noget for at ændre politikken?

Hvis du tror på, at politisk kan ændre dit liv for det bedre, er du velkommen til at klikke her hvis du gerne vil vide mere om politik. Du kan være med til at ændre den danske lovgivning ved enten at stemme eller engagere dig i din lokalområdet. Hvis du gerne vil have indflydelse på lovgivningen i Danmark, skal du stemme til valgene. Der findes to valg i Danmark: et nationalt valg og et lokalvalg. Nationalt valg finder sted hvert fjerde år og bestemmer de lovgivende institutioner i Danmark (f.eks. Folketinget). Lokalvalget finder sted hvert andet år og bestemmer den lokale lovgivning (f.eks. kommunalbestyrelsen). Som borger har du mulighed for både direkte og indirekte indflydelse på den lovgivning der bliver oprettet eller ændret i Danmark – især via nationale valg (hvor dine stemmer virkelig tæller) Du skal bare huske dit valgløfte og stemme!

Er det alle der gør en forskel?

Mange mennesker tror ikke, at deres stemme gør en forskel – især ikke unge vælgere under 18 år (som igen generelt ikke stemmer). Selvom det måske er rigtigt, siger undersøgelser fra Danmarks Statistisk – viser at unge under 18 år bruger mere tid på nettet end på TV. Det betyder derfor meget mere for de unges holdninger og interesser om man stemmer via internettet fremfor livet til et valgmøde eller med posten. Internetbaserede valghandlinger som fx online stemmeafgivelse er endda langt mere sikkert end de traditionelle metoder (poststemme eller livet til et valgmøde). Derudover bør man huske altid sin gyldne regel uanset: “Glem aldrig dit folketingsvalgløfte!”

Om mogenskramtoft

Avatar
Som Stifter og tekstforfatter af bloguniverset Ædru Alkoholiker er min store passion at hjælpe andre, der ligesom jeg har været alkoholiker. At være misbruger er IKKE en skam. Det er en skam IKKE at gøre noget ved det. Jeg elsker at skrive og især skrive om ting, der betyder noget.

Se også

serviceftersyn_her_er_7_ting_du_skal_være_opmærksom_på

Skal din bil have et serviceeftersyn snart? Her er 7 ting du bør være opmærksom på

Når bilens serviceeftersyn nærmer sig, kan det føles som en opgave, man gerne vil udskyde. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT