Lær at håndtere stress i tide.

En effektiv måde at lære at håndtere stress i tide på er stresscoaching. Her arbejdes individuelt med egne stressudfordringer. Formålet med stresscoaching er, at hjælpe os til at bevare vores arbejdsevne og livskvalitet. i Stresscoaching kortlægges og afhjælpes det der skaber stress i livet, og hvordan det håndteres bedre.

Der er mange kompetencer og evner der styrkes i stresscoaching, så fremtidige stressende situationer håndteres bedre. De kommunikative og personlige kompetencer styrkes, bevidsthedsniveauet øges, nye måder til at opdage og løse problemer på, trænes og indlæres. Der arbejdes med at øge kendskabet til symptomer på stress, at lære egne emotionelle og fysiske grænser bedre at kende, så vi kan være mest muligt forberedt på stressende situationer, og opnå den bedst mulige balance mellem krav og ressourcer. Billedligt talt:

Træner stresscoaching evnen til at stå i livet stormvejr. Til at være et træ med stærke rødder til at blive stående mens blæsten vejes af. Til at være bjerget i havet, som ligger roligt og stabilt mens vind, vejr og bølger slår mod bjerget.

På trods af at stresscoaching lærer os at stå stærkere i livet, både privat, på jobbet eller i uddannelsen, er det ofte først når vi er blevet syge af stress, at stresscoachingen benyttes. Det er ikke fordi det er for sent, men i sådan tilfælde er der færre ressourcer til at indlærer og derfor må den første de af stresscoaching bruges til at blive afstresset. Når afstresningen har fundet sted, kan vi begynde at indlærer konkrete og sunde strategier til at forebygge fremtidig stress. Her ville det være en fordel at vi benytter stresscoaching før skaden er sket, så vi får et større udbytte.

Gå i gang i tide

Selvom dette ville være en fordel, er det ofte sådan, at det skal gøre ondt inden vi gør noget nyt og anderledes samt ændrer tilgange til udfordrende situationer. Det sker sjældent når det går godt. Her kan vi blive blinde for sunde og gavnlige muligheder og læringer fordi det går jo fint!

Men vi behøver ikke vente. Vente til det føles ubehagelig nok. Så er rejsen tilbage ofte længere og sværere. Vi burde tage det i opløbet og mens det går okay, men det er nok lettere sagt end gjort. For her er der ofte noget andet og vigtigere vi skal tages os af, og så for behovet for at lære at håndterer stress lov at vente, til vi er nødt til at prioritere det højere.

Du kan læse mere om stresscoaching her. Hvis du vil læse mere om de mange emner der coaches i, finder du en rimelig komplet liste her.

Om Wibling Coaching

Wibling Coaching
Jeg tilbyder følgende coachingydelser: - Parcoaching og parterapi til par ønsker at forstå hinanden bedre og genopdag kærligheden, forbindelsen og trygheden. - Stresscoaching til personer der er syge af stress eller er på kanten til at blive det. - Coaching for mænd (også kaldes mandecoaching og mandeterapi). Er en mulighed til mænd der vil træne personlig ledelse og søger nye perspektiver, mere harmoni og meget mere. - Ressourcecoaching er til personer med særlige udfordringer og begrænsninger, og ønsker at øge deres ressourcer, trivsel og muligheder. - Ungecoaching er til unge der ønsker bedre trivsel og mestring til at håndtere svære tanker, følelser og situationer.

Se også

HC Andersens Danmark

Rejsen gennem H.C. Andersens Danmark

H.C. Andersen er ikke bare en af Danmarks mest berømte forfattere; hans liv og værker …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT