Ny undersøgelse: Efterskolen har stor faglig betydning

Forældre til efterskolelever vurderer, at efterskolen har haft stor indflydelse på deres barns udvikling. Det viser en ny undersøgelse.

Både fagligt, socialt og personligt udvikler unge sig meget, når de går på efterskole. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som er foretaget af Megafon for Efterskolerne blandt 10.045 forældre med børn på efterskole i skoleåret 2021/22.

I undersøgelsen svarer 81 procent af forældrene, at deres barn har gennemgået en stor faglig udvikling i løbet af efterskoleopholdet. Mange fremhæver, at barnet er blevet mere bevidst om egne faglige styrker og svagheder og har fået mere faglig selvtillid. 

Det glæder Efterskolernes formand, Torben Vind Rasmussen, at fagligheden på efterskolerne får så flot et skudsmål.

Torben Vind Rasmussen”Jeg hæfter mig særligt ved forældrenes vurdering af efterskolers evne til at løfte eleverne fagligt. Den gamle myte om, at efterskoler ser stort på fagligheden, er med rette aflivet. Efterskoler har en stor forpligtelse til at løfte eleverne fagligt. Ikke alene med afsæt i folkeskolens formulerede mål – men også med afsæt i den enkelte elevs muligheder og behov – og det glæder mig, at forældrene i den grad også oplever, at efterskolerne lever op til den forpligtelse,” siger Torben Vind Rasmussen.

Undersøgelsen viser også, at 97 procent af forældrene vurderer, at deres barn har udviklet sig personligt. De svarer bl.a., at deres barn er blevet mere modent og selvstændigt under efterskoleopholdet. Også når det gælder udviklingen af sociale evner, svarer 90 procent, at de oplever, at deres barn har rykket sig. Her går særligt ord som samarbejdsevner, tolerance, forståelse over for andre og dannelse igen.

”Det er flotte og forpligtende skudsmål. Vi skal være stolte af og glæde os over den stærke efterskolekultur, som undersøgelsen er et billede på,” siger Torben Vind Rasmussen.

Om efterskolerne.dk

efterskolerne.dk

Se også

Navnemærker på ark

Stop tabet af børns ejendele med navnemærker

Hver dag står forældre over for det frustrerende problem med tabte eller forvekslede ejendele. Det …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT