Den ultimative guide til ondt i ryggen

1 million danskere har indenfor de sidste 14 dage haft ondt i ryggen

De fleste af os kender det. Det knager eller murrer i ryggen og sommetider gør det decideret ondt. Det er ikke nogen hemmelighed, at det nærmest er en folkesygdom med ondt i ryggen.

Hvorfor får vi ondt i ryggen?

Årsagerne kan være mange og det kan være svært at sige 100% hvad årsagen er. Dog findes der nogle årsager der er langt mere hyppige end andre. Lad os kigge på nogle af dem.

  1. For lidt aktivitet. Vores kroppe er bygget til at bevæge sig. I det moderne samfundt med mange fysisk inaktive jobs er bevægelsen for lille. Dette giver stive led.
  2. For slappe muskler. Den er lidt i tråd med den foregående. For lidt aktivitet i dagligdagen giver os for slappe muskler. Dette kan få os til at falde sammen og give et forkert tryk på nakke og ryg.
  3. For meget siddende/ pc arbejde. Den til tider noget foroverbøjede siddende position vi indtager foran computeren giver et unaturligt tryk på nakke muskulaturen. Noget der kan sætte sig i nakke og ryg som smerter. Du kan læse og se nogle videoer med gode øvelser til et godt hjemmearbejdsmiljø her.

Hvad kan man gøre ved ondt i ryggen?

Igen er vi nød til at kigge på årsagen til smerterne i ryggen opstår. Dog er der naturligvis nogle ting du kan gøre for at undgå rygsmerter eller komme dem til livs.

  1. Sørg for bevægelse. Det gør sig gældende uanset hvem du er og hvad du laver til dagligt. Foregår dig arbejde primært foran en computer skal du sørge for blodcirkulation gennem dagen. Eks. kan du nogle gange i løbet af dagen sørger for at rullemed skuldre, vippe hovedet frem og tilbage, samt fra side til side. Alt samment for at sikre blodcirkulation og undgå ophobning af affaldsstoffer.
  2. Sørg for at styrke muskulaturen i og omkring ryggen. Den bagkæde skal have stærke muskler for at holde din krop oprejst. Div. træningsøvelser er derfor nødvændige at få implementeret. Hører du til dem der går i fitness er alle træk øvelser at foretrække. Altså øvelser hvor du trækker vægten mod kroppen. Dette vil styrke bagkæden og din styrke heri.
  3. Er smerterne allerede opstået og ikke vil gå væk kan læge, fysioterapeut, kiropraktor eller massør være at foretrække.

Ønsker du at dykker mere ned i hvad årsagen til dine rygsmerter kan være og hvad du kan gøre ved det. Så finder du et 100% gennemarbejdet indlæg med alt hvad du skal vide lige her: Den ultimative guide til ondt i ryggen. God fornøjelse.

Om MortenW

Avatar
Hos Zency tilbyder vi kvalitetsmassage af uddannede massører. Tag et kig på https://zency.dk/.

Se også

serviceftersyn_her_er_7_ting_du_skal_være_opmærksom_på

Skal din bil have et serviceeftersyn snart? Her er 7 ting du bør være opmærksom på

Når bilens serviceeftersyn nærmer sig, kan det føles som en opgave, man gerne vil udskyde. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT