Ressourcecoaching

Ressourcecoaching er hjælp til at øge sine personlige ressourcer. I ressourcecoaching finder man frem til relevante personlige principper, metoder og redskaber der øger den pågældendes personlige ressourcer. Ved længere forløb i ressourcecoaching trænes de valgte principper, metoder og redskaber, så de bliver en del af den personlige tilgang og til hverdagen.

Ressourcecoaching læner sig op af coaching og har særlig fokus på at tilføre kompetencer og muligheder indenfor selvledelse, mestring og livsduelighed. Det anvendes ofte til mennesker som har nogle særlige begrænsninger eller vilkår, som går det vanskeligt at håndtere livet og hverdagen og få fodfæste i uddannelse eller arbejdslivet.

Det der står i vejen, kan være både fysiske og psykiske begrænsninger og udfordringer som eksempelvis:

  • Mistrivsel, depression og angst.
  • Indre uro og mental stress.
  • Lavt energiniveau, manglende selvværd og selvtillid.
  • Manglende kompetencer og usikkerhed.
  • Handicaps og kroniske tilstande.

At øge sine ressourcer kan naturlig ske ved at have fundamentale ting som sund kost, god og nok søvn, bevægelse og motion. Det som vi populært kunne kalde ydre faktorer eller ydre fitness. Når dette ikke rækker til at øge ressourcerne, kan det at forbedre de indre faktorer eller indre fitness, som jeg ynder at kalde det, være et skridt på vejen. Det kan eksempelvis være, at:

  • Træffe valg der sætter ind på energikontoen.
  • Trække vejret dybt og meditere.
  • Undlade at vurdere negative tanker og følelser.
  • Håndtere drænende situationer anderledes.
  • Acceptere det der er uden for indflydelse.

En let måde at start sin egen ressourcedisponering er med dette værktøj. Læs mere om ressourcecoaching her. Hvis du er stresset eller på vej til at blive det, kan stresscoaching en vej.

Om Wibling Coaching

Wibling Coaching
Jeg tilbyder følgende coachingydelser: - Parcoaching og parterapi til par ønsker at forstå hinanden bedre og genopdag kærligheden, forbindelsen og trygheden. - Stresscoaching til personer der er syge af stress eller er på kanten til at blive det. - Coaching for mænd (også kaldes mandecoaching og mandeterapi). Er en mulighed til mænd der vil træne personlig ledelse og søger nye perspektiver, mere harmoni og meget mere. - Ressourcecoaching er til personer med særlige udfordringer og begrænsninger, og ønsker at øge deres ressourcer, trivsel og muligheder. - Ungecoaching er til unge der ønsker bedre trivsel og mestring til at håndtere svære tanker, følelser og situationer.

Se også

BMI Beregner | Sådan beregner vi din BMI

BMI Beregner: Sådan beregner vi din body mass index Velkommen til vores omfattende guide om …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT