S!RENEN mobilvarsling testes i maj

I år er mobilvarslingssystemet for første gang en del af de såkaldte varslingskanaler, som testes første onsdag i maj (Foto: Rigspolitiet / Beredsskabsstyrelsen)

OBS: Den første onsdag i maj tester myndighederne mobilvarslingssystemet S!RENEN hvor din mobil vil hyle.

Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen tester den første onsdag i maj de såkaldte varslingskanaler. Dette gøres for at minde danskerne om, hvordan de lyder og hvad de betyder. Sådan har det været i mange år.

I år skal du dog ikke blive bekymret, hvis din telefon pludselig ”hyler” onsdag den 3. maj klokken 12.00.

For første gang vil danskerne nemlig modtage en testadvarsel via det mobile varslingssystem S!RENEN. Det kræver, at du har en telefon af nyere dato og en forholdsvis ny opdatering. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

-“Vi tester varslingskanalerne for at sikre, at de virker, som de skal, og at folk er trygge ved dem. Det er første gang nogensinde, at vi tester S!RENEN. Vi bestræber os på at komme så bredt ud som muligt med information om testen, så vi ikke skaber unødig bekymring, når mobiltelefonerne begynder at larme,” siger direktør i Beredskabsstyrelsen, Laila Reenberg.

Der skal ikke installeres en app, da Sirenen gør brug af en særlig kommunikationskanal i mobilnetværket, der hedder Cell Broadcast.

En varsling kommer som en høj og intens lyd ledsaget af en besked.

Du skal ikke gøre noget

Du skal ikke foretage dig noget onsdag den 3. maj klokken 12.00, når du hører varslingssirenerne.

Skulle telefonen hyle en dag, hvor du befinder dig i et fareområde, så vil advarslen på mobiltelefonen fortælle, hvad der sker, hvor det sker og hvad du skal gøre. Generelt skal du stoppe op, læse og derefter reagerer.

Lyder de fysiske varslingssirener (og det ikke er test), så skal du altid gå ind og søge efter information på DR eller TV 2.

Hvad skal du gøre, når Sirenen lyder? Det anbefales at gå indendørs og søge information fra DR eller TV 2. Hvis du hører en advarsel fra Sirenen, er der følgende tre råd. Stop med det, du laver. Læs meddelelsen på din mobil Reager ved at følge de angivne instruktioner

Mere til historien

Det kræver en iPhone 8 eller nyere med iOS 16.4 eller nyere software, at modtage disse varslingsbeskeder. Mens Android-telefoner med Android 11 eller nyere kan modtage. Har du en smartphone med Android 6, så er der en sandsynlighed for, at du kan modtage beskederne og med telefoner med Android 4 vil du ”måske” kunne modtage beskederne.

Om PresseDirect.dk

PresseDirect.dk
PresseDirect.dk - udgiv GRATIS artikler og få DoFollow backlinks. Distribution af pressemeddelelser direkte til søgemaskinerne. Den ultimative løsning til linkbuilding.

Se også

serviceftersyn_her_er_7_ting_du_skal_være_opmærksom_på

Skal din bil have et serviceeftersyn snart? Her er 7 ting du bør være opmærksom på

Når bilens serviceeftersyn nærmer sig, kan det føles som en opgave, man gerne vil udskyde. …

En kommentar

  1. Avatar

    Hejsa
    Overordnet en god ide, men synes tænker der er rigtig mange der ikke har opdateret til iOS 16.4 endnu eller som har en ældre telefon. Måske især ældre borgere.

    Håber at ældre telefoner da i det mindste får en besked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT