Til Seniorerne: Disse 3 ting kan give dig glæden ved livet igen

Bare hvis du har følt, hvordan det er at blive ældre og have nået kendskab til, at livet som ung ikke er evigt, kan du helt forstå dette budskab. For mange af os, der har nået en vis alder, føler begrænsningerne i kroppen og tankerne. Vi har alle sammen et udfordrende liv med børn, arbejde og kæreste. Nogle af os har store børn i teenageårene, som tager tid og energi. Og så er vi selv gået på pension. Vi bliver ældre og oplever at kroppen ikke længere kan, som den gjorde for 10 år siden, for 20 år siden eller for 30 år siden. Det betyder meget for os – men selv om det måske er svært at sige højt eller indrømme for andre – så skal vi tilpasse os det nye liv med mindre energi og stærkere træthedsfornemmelser.

Gør noget godt for andre eller giv dig selv en oplevelse

Der findes en række ting, du kan gøre som senior og synes godt om eller nyde – men måske er du ved at opgive dem. Måske er du ved at tage afsked med dine hobbyer eller foreningsliv. Og måske har du opgivet at rejse? Er det tilfældet, så overvej følgende 3 tiltag:

  • Giv dig selv en oplevelse – selvom din krop trænger sig på med smerter, tristhed og uden interesse for de traditionelle aktiviteter. Du behøver ikke give op overfor alderdommen: Selv om dine børn måske tror, at deres mor eller far altid vil være sygt og ligeglad med livet – så skal du ikke give op!
  • Gør noget helt andet. Her tænker jeg især på at du skal ud og opleve noget andet i dit liv. Et godt bud herpå, er at blive frivillig. Ja, du kan blive frivillig i den lokale genbrug, men du kan også gøre noget helt andet og tage til udlandet og hjælpe andre. Du kan læse mere om at være frivillig i udlandet som senior her, hvis dette lyder som noget for dig.
  • Hvis du ikke synes, at det er sjovt længere for dig at spille golf eller tennis – prøv badminton! Hvis du ikke længere brænder for at dyrke jogging eller cykle rundt i byen til forskellige møder – optag et fitness abonnement! Hvis du ikke orker længere at deltage i bridge turneringer – prøv poker! Der findes et hav af aktiviteter, hvorfor der ingen undskyldning er for enten dine børn eller dig selv om ikke længere at have noget foreningsliv.

Ting der skal gøres nu (nogle tips):

Hvis dine børn er flyttet hjemmefra og spilder al din energi på grund af tomme rum i huset – fyld rummene med et foreningsliv! Hvis dine børn tror, at deres far aldrig fandtes uden alkohol – vise dem, at deres far var endnu stærkere uden alkohol! Hvis du ikke har tid til dine børns liv og kun prioriterer dig selv (fordi din partner glemmer dig) – start et foreningsliv! Sorter dine egne frustrationer under dynen (hvis du skammer dig over dem), spring ud af dynen og del din historie med andre. Som senior har du muligheden!

Konklusion

Afslutningsvis kan jeg sige, at det er muligt at finde glæden ved livet igen – også selv om du måske har været ked af det i længere tid. Det er muligt at leve et liv, hvor du kan glæde dig over de små ting og føle sig glad over at være en del af en klub eller et foreningsliv. Som senior har du muligheden for at gøre noget godt for andre, f.eks. at være frivillig i udlandet eller være frivillig i en lokal genbrug. Du kan hjælpe andre på denne måde og samtidig være en del af et foreningsliv, der giver dig glæde ved livet igen.

Om mogenskramtoft

Avatar
Som Stifter og tekstforfatter af bloguniverset Ædru Alkoholiker er min store passion at hjælpe andre, der ligesom jeg har været alkoholiker. At være misbruger er IKKE en skam. Det er en skam IKKE at gøre noget ved det. Jeg elsker at skrive og især skrive om ting, der betyder noget.

Se også

Sådan får du fat i din drømmebil: Lamborghini vs. Bentley

At eje en bil som Lamborghini eller Bentley er en drøm for mange, men med …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT