Mistænkelig ‘Dødsliste’ Afsløret på Rismølleskolen i Randers

TV2 Østjylland er i besiddelse af 'dødslisten', men har af hensyn til eleverne valgt at sløre de navne, der står på den. Foto: Privat

En frygtelig opdagelse har kastet en skygge over den sædvanligvis festlige sidste skoledag på Rismølleskolen i Randers. En såkaldt ‘dødsliste’ med 17 elevers navne fra 3. til 8. klasse blev fundet, og syv elever er blevet bortvist fra den glædelige begivenhed.

Normalt er sidste skoledag en dag fuld af glæde for afgangseleverne i folkeskolen. Men på Rismølleskolen i Randers tog dagen en skræmmende drejning. En ‘dødsliste’ indeholdende 17 elevers navne fra forskellige klassetrin blev opdaget før den store dag, der i Randers Kommune fandt sted onsdag den 17. maj; det skriver TV2 Østjylland.

Skolens ledelse står uden svar på, hvorfor eleverne blev nævnt på listen og hvad dens formål var. “At lave en sådan liste overskrider klart grænsen. Der florerer mange rygter om, hvorfor eleverne er på listen, men vi kender ikke sandheden. Uanset hvad tager vi stærkt afstand fra listen,” udtaler skoleleder Jan Pedersen til TV2 Østjylland.

Mere end blot navne

Ifølge Jan Pedersen er det ikke kun listen som sådan, der er et problem, da eleverne muligvis kunne blive udsat for noget ondsindet på sidste skoledag. Måden, hvorpå eleverne er navngivet, er også langt over grænsen. Flere elever er beskrevet ved deres etnicitet eller ved hjælp af upassende øgenavne. “Det hører ingen steder hjemme,” fastslår skolelederen.

‘Dødslisten’ har medført konsekvenser for syv afgangselever, forklarer Jan Pedersen. Rismølleskolen har identificeret de syv elever, der enten har været involveret i at lave listen eller har spredt den videre. “Alle syv er blevet bortvist fra sidste skoledag, men de vil stadig kunne deltage i eksamen og dimissionen,” siger Jan Pedersen.

Forældrene til de 17 elever, der er nævnt på listen, er også blevet kontaktet og informeret om hele sagen samt skolens handlinger. Skolelederen fortæller, at forældrene har været glade for at blive oplyst om situationen, men der har naturligvis også været bekymring. “De undrer sig selvfølgelig over, hvad der foregår, men de er taknemmelige for, at vi handler, og de har tillid til, at vi har styr på situationen,” udtaler Jan Pedersen. Skolelederen forsikrer, at sidste skoledag forløber planmæssigt og uden uro, på trods af den opdagede liste.

Om PresseDirect.dk

PresseDirect.dk
PresseDirect.dk - udgiv GRATIS artikler og få DoFollow backlinks. Distribution af pressemeddelelser direkte til søgemaskinerne. Den ultimative løsning til linkbuilding.

Se også

HC Andersens Danmark

Rejsen gennem H.C. Andersens Danmark

H.C. Andersen er ikke bare en af Danmarks mest berømte forfattere; hans liv og værker …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT