De 3 sundeste sportsgrene

Nogle sports er bare sundere. Det er i hvert fald budskabet fra forskellige eksperter og studier. Især tre sportsgrene topper listen over de sundeste. Dem får du en lille introduktion til her.

Svømning – en effektiv, skånsom sport

Et par solide svømmetag i hav eller bassin med jævne mellemrum. Det kan være opskriften på en sund, stærk og smidig krop. Svømning er en effektiv sport, som træner hele kroppen på samme tid. Her kommer bl.a. arme, ben og mave på arbejde, når du finder vej gennem vandet. Ser vi på en elitesvømmer som Jeanette Ottesen, er der ingen tvivl om svømningens potentiale. Den veltrænede atlet har en fysik, som bekræfter sportens store effekt. Der er dog langt fra tale om en sport, der udelukkende henvender sig til professionelle. Faktisk kan alle være med.

Mange bruger svømning som en form for genoptræning eller som et middel til at lindre smerter. Svømning udsætter nemlig kroppen for minimal belastning. Det skyldes, at kroppen understøttes af vandet, når du svømmer. Resultatet er en lavere risiko for skader og en større sandsynlighed for at få bugt med eksisterende. De mange gode egenskaber gør svømning til en af de sundeste sportsgrene, du kan praktisere.

Fodbold – en sport med utallige sunde effekter

Har du overværet en kamp mellem to professionelle fodboldhold, er du sikkert blevet forbløffet over spillernes hurtighed, kraftige skud og evne til at løbe på banen nonstop. En topspiller, som Pione Sisto, bekræfter, at fodbold er en sport, der bringer dig i topform. Det er bl.a. hans topform, som gør, at eksempelvis bet365 peger på FC Midtjylland, med odds på 1.45, som vinder af Superligaen. Det er dog ikke nødvendigt at udøve sporten på et professionelt plan, for at høste fodboldens fordele. Fodboldtræning et par gange om ugen kan også gøre det.

Så hvad kan du se frem til, når du kaster dig over fodbold? Goderne er mange. Boldsporten har nemlig vist sig at have utallige sunde effekter. Det forebygger flere livsstilssygdomme som fx diabetes og knogleskørhed. Desuden sænker sporten blodtrykket, mens den også giver dig en smidig og fleksibel krop. Når fodbold er så sundt, skyldes det, at sporten arbejder med flere dele af kroppen på samme tid, for eksempel når både muskler og kondition på prøve i jagten på bolden. Så der er altså gode grunde til at gøre fodbold til din nye

Badminton – højtplaceret på sundhedsskalaen

Badminton rangerer absolut også højt på listen over de mest sunde sportsgrene. Ifølge studier indtager ketsjersporten faktisk en flot førsteplads på sundhedsskalaen. Det skyldes, at badminton især tager sig godt af hjerte og blodomløb, mens den også reducerer risikoen for en tidlig død. Her får du en sport, der gør dig både sundere, stærkere og gladere.

I takt med, at du svinger ketsjeren og spurter rundt på banen, sætter du gang i både muskler og kondition. Det handler om at være stærk, hurtig og velkoordineret. Kun derved har du en chance mod din modstander. Har du set Viktor Axelsen i en match, kan du sikkert nikke genkendende til nødvendigheden af at beherske de egenskaber. Den professionelle badmintonspiller er i hvert fald ikke kommet sovende til sine sejre. Det kræver sit at vinde både VM- og EM-guld.

Svømning, fodbold eller badminton. Valget er dit, hvis du vil i gang med en af de sundeste sportsgrene. Det varierer, hvilke effekter og positive gevinster du kan høste, men en ting er sikkert: De er alle værd at jage.

Om PresseDirect.dk

PresseDirect.dk
PresseDirect.dk - udgiv GRATIS artikler og få DoFollow backlinks. Distribution af pressemeddelelser direkte til søgemaskinerne. Den ultimative løsning til linkbuilding.

Se også

Fjern dine falske øjenvipper skånsomt

Sådan fjerner du dine falske vipper

Fjern din falske øjenvipper skånsomt, så dine vipper kan genbruges og du undgår at ødelægge …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT