gay crusing - PresseDirect.dk

Gay Cruising i Danmark

Det er ikke bare tilfældige steder, men der er mange steder rundt omkring i Danmark, som er kendt som gode cruising steder – også kendt som “Erotiske oaser”. Før i tiden var toiletterne på Rådhuspladsen nok det mest kendte sted, men nu har Ørsteds Parken ved Nørreport Station overtaget den position.

Her mødes mænd anonymt og dyrker sex i fri luft. Det giver sig selv, at aktiviteten er størst på de lune sommernætter, men efter sigende er der aktivitet det meste af året. Trafikken er i perioder så stor, at det har givet problemer med efterladte brugte kondomer på legepladserne.

Cruising har fundet sted i mange år – tilbage fra den gang, da det var utopisk at leve i et parforhold med en mand. Den gang var den eneste måde at få sex på ved at møde andre mænd i det skjulte, og man måtte leve i konstant frygt for at blive opdaget eller blive lokket i en fælde af politiet.

Heldigvis er de tider forbi, men der er stadig mange homo- og biseksuelle mænd, som lever i et parforhold med en kvinde, og som bruger cruising stederne til at få udløsning for deres behov, ligesom der er mange homoseksuelle, der bruger cruising stederne for at få hurtig og uforpligtende sex. Nogle synes, at det er spændende ikke at kende ham, som man har sex med – bare at mødes og uden unødvendig snak at kaste sig ud i oral- eller analsex. Nogle synes, at det er spændende at have sex, mens andre ser på, og andre synes, at det er spændende at have sex med flere mænd på én gang. Både par og enlige bruger cruising stederne til at finde sexpartnere.

 

Sådan er codex

Når man cruiser sker det altid helt stille og i langsomt tempo. Man taler ikke sammen, men al kommunikation sker med blikke, et nik, en rysten på hovedet, eller andre små tegn uden lyd. En cruiser bevæger sig langsomt rundt i cruising området for at finde og få kontakt til én, som han finder tiltrækkende, eller som blot har samme lyster som han selv. Enkelte stiller sig bare op eller lægger sig et sted, hvor de ved, at der kommer andre cruisere forbi.

Den første kontakt er opnået, når to parter fastholder hinandens blik – så er der interesse fra begge parter. Hvad der skal ske, er op til den, der første tager initiativet til fysisk kontakt. Måske vinker den ene den anden hen til et sted, hvor de kan være i fred og skjult for andre cruisere – måske bliver de begge, hvor de har chance for at blive set af andre, hvis det er det, de har lyst til. Selvom det kunne være meget lettere at finde ud af, hvad modparten har lyst til og præferencer for, så er det sjældent, at parterne overhovedet taler sammen. Det tavse, det uforpligtende, kropssproget og det fysiske er det vigtigste.

Cruising apps

Den stadig stigende udbredelse af apps, der også tilbyder mulighed for hurtig og anonym kontakt, har tilføjet et nye aspekter til crusing. Hvor som helst og når som helst kan man åbne en app som Grindr eller Hornet og straks se profiler for andre mænd i ens umiddelbare nærhed, som også søger kontakt med mænd.

Man kan ovenikøbet filtrere på alder, kropsbygning og på om han søger sex her og nu. Det har på sin vis overflødiggjort behovet for fysiske cruising steder – nu kan man cruise overalt, men faktisk har det ikke erstattet cruising aktiviteterne i parkerne, på rastepladserne og på strandene. Der er mange bøsser og biseksuelle mænd, som skjuler deres seksuelle orientering i så høj grad, at de aldrig kunne drømme om at oprette en profil på en app og risikere at blive opdaget.

Så hellere helt anonymt, uforpligtende og skjult af buske og tusmørket finde en partner på cruising stederne. Desuden kan der være noget befriende og frækt ved det fysiske møde på en sti i naturen i stedet for at skulle browse profiler og fotos på en app, hvor man reelt aldrig rigtig ved, om det er personen selv, som er afbildet på det lækre foto. Crusing apps har tilføjet nye muligheder og dimensioner, men de kommer ikke til helt at erstatte cruising i det fri.

Grindr har mobiliseret den digitale praksis. Cruising er kommet ud i byen igen. På den måde er cirklen sluttet. Man ser en på gaden og tænker: Var ham der homo? Så tænder man Grindr og finder ham.

KRISTIAN MØLLER PÅ VIDENSKAB.DK

Læs også: Sex på Fuglsang Rasteplads – dogging populært i Østjylland

 

gay crusing denmark
Du skal ofte vide hvor de gode crusing steder er rundt om i landet. Men udvalgte rastepladser og steder med buskads er populære steder hvor også hetereo fyrer kommer. (Foto: Fuglsang Rasteplads)

 

Gay Cruising stederne

De mange cruising steder er naturligvis ikke almindeligt offentligt kendte (måske med undtagelse af Ørsteds Parken), men en række parker, offentlige toiletter og rastepladser rundt omkring, er kendt i snævrere kredse som gode cruising steder – steder hvor der det meste af året kommer mænd, som alle søger det samme: sex med en anden mand. Nogle af de mest kendte steder er nok Utterslev Mose, hvor området ved parkeringspladsen for enden af Hillerød motorvejen er det egentlige cruising sted. Toiletterne i Ørsteds Parken er centrum for aktiviteter i dagtimerne, mens buskadset i den fjerneste ende længst væk fra Nørreport Station er centrum for de natlige aktiviteter. De færreste heteroseksuelle ved, at også toiletterne midt i Fælledparken og steder på Amager Fælled er populære cruising steder.

Ved indgangen fører en organisk opstået sti ind forbi buskadsets ydermur af grå, triste grene. Men den skærer ikke direkte ind igennem buskadset og ud på den anden side. I stedet bugter, drejer og snor den sig rundt inde i det tætte krat, hvor der ikke kun er én sti, men flere stier, der tilsammen skaber et labyrintisk stisystem. Det er ikke meningen, de skal føre dig væk fra stedet. Det er meningen, de skal føre dig rundt og rundt og rundt på stedet, og denne cirkulation er nødvendig for, at cruising kan lade sig gøre…

JAKOB HAFF I INFORMATION

Man skal ikke glemme strandene rundt omkring i det danske sommerland og ved populære feriemål i udlandet. Især nøgenbadestrande besøges i meget høj grad af mænd, der søger sex med andre mænd – man kan nævne Bellevue, Ishøj, Marielyst og mange flere – og det siges, at det ikke er særligt vanskeligt at komme i kontakt med potentielle sexpartnere.

Rastepladser er populære, da de ofte ligger på øde steder, hvor få kommer tilfældigt forbi. Kontakterne skabes enten på toiletterne eller området omkring det, hvor man ofte kan færdes uset blandt træer og buske. Man må nok regne med, at det er alle slags mænd, man kan møde her – alle aldre, størrelser, udseender og så videre, men hvis man ikke er for kræsen, er det til gengæld let at finde en sexpartner. Man skal bare ikke regne med, at der bliver talt om HIV status og kønssygdomme, så husk kondom, hvis du skulle få lyst til at prøve – også til oralsex!

Mange rastepladser er lukket af kommunerne rundt omkring i landet, og nogen er givetvis blevet lukket fordi de i meget høj grad blev brugt som cruising steder – i højere grad end de blev brugt til andet. Flere kommuner hævdede, at de lukkede rastepladserne fordi der blev kastet så meget affald  på stederne, og det var for omfattende, at holde dem vedlige, og det er muligvis rigtigt, men mon ikke også der var en enkelt eller to bornerte byrådspolitikere, der blev lidt for stramtandede, da de hørte om, hvad der i virkeligheden foregik på rastepladserne?

Tilsvarende var Københavns Kommune for nogle år siden i gang med at klippe buskene ned i Ørsteds Parken, så man ikke kunne være uset og ugenert i buskadset. Jeg tror dog hurtigt, at de opdagede, at det ikke fik aktiviteterne i de sene aften og nattetimer til at falde nævneværdigt, men at det eneste, de fik ud af det, var, at helt almindelige gæster i parken følte sig lidt generet af de mere åbenlyse aktiviteter.

Internettet har gjort det let at finde information om alt – også om hvor de nærmeste cruising steder er. Mange heteroseksuelle, men også en del , bi- og homoseksuelle, bruger sitet Sex i det Fri – især til at finde stederne, men nogle også til på forhånd at lave aftaler om at mødes med en eller flere. Danske hjemmesider med oversigter over cruising steder lever desværre ikke så længe, men enkelte udenlandske, der indeholder oversigter over steder i store dele af verden, er faktisk forholdsvis detaljerede og opdaterede. En af disse er gaysCruising, som indeholder et kort med omtale af mange steder.

Om Sexidetfri.dk

Sexidetfri.dk

Se også

Brøndby byder velkommen til et nyt kapitel i bilservice: Åbning af CPH Autocenter

Brøndby, Danmark: Brøndby har fået en ny tilføjelse til sit erhvervsliv med åbningen af CPH …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT