Kampsport på skemaet

Kampsport hitter hos unge

Unges interesse for kampsport er stigende. Det viser medlemstal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). Flere efterskoler og klubber bekræfter, at interessen for kampsport er voksende blandt unge.

Af Mikkel Kjerri. Freelance fotojournalist

Kampsport. Kast. Spark. Slag, Nedlæg. Afreagér. Og buk, hils venligst på modstanderen før og efter kampen. Der er alle typer af unge uanset køn, nationalitet, baggrund og kultur. Alle gør det: De fighter og kæmper.

Hos Danmarks Idrætsforbund er den stigende interesse for kampsport blandt unge noget, man har kunnet mærke på medlemstallene.

Der er på de sidste seks år sket en eksplosiv stigning af medlemsantallet i Karate, Judo, Ju-­‐ Jitsu og taekwondoklubberne i målgruppen 13 -­‐ 24 år på næsten 216%. Det fortæller Erik Lennart Petersen,kampidrætskonsulent hos DGI.

»Mange af de nye kampsportsinteresserede medlemmer er ikke traditionelle idrætsudøvere. Ligesom det langt fra eralle, som ønsker at skulle konkurrere eller kæmpe mod en modstander. Jeg oplever rigtig mange vælger en kampsportsgren, bl.a. fordi de har opdaget, at disse tilbud er effektive træningsmæssigt foruden det meditative aspekt.«

 

Kampsport på skemaet

Højer Efterskole lancerede i dette skoleår en ny kampsportslinje, der som den første efterskole tilbyder linjefagskampsport.

Andy Petersen, kampsportslærer på Højer Efterskole, der foruden lærerjobbet også er instruktør i den lokalekarateklub i Tønder, har oplevet den stigende interesse inden for karate i både klubben og antallet afkampsportsinteresserede elever, som henvender sig til efterskolen.

På efterskolen kan man bekræfte, at der er en stigende interesse for kampsport blandt unge.

»Jeg er ikke i tvivl om, at vi gjorde det helt rigtige, da vi lancerede linjefagskampsport på efterskolen. Vi har haft en heldel henvendelser og besøg fra unge kampsportsinteresserede fra hele landet, og mener, at den stigende efterspørgsel indenfor dette område vil fortsætte. Denne sportsgren er udover det rent fysiske også en unik mental og disciplinær træning, som vil kunne smitte af på den mere boglige indlæring«, siger skolens forstander Agnes Østergaard

»I disse år har efterskolerne generelt kunne mærke, at de har haft sværere ved at få fyldt sengepladserne bl.a. på grund af de små elevårgange, men på kampsportslinjen har man vi i dette og kommende skoleår kunne mærke envæksttilgang«, fortæller skolens forstander Agnes Østergaard.

Det er dog ikke kun på efterskolerne og klubberne at det mærkes, at kampsport er et hit. Idrætshøjskolen Bosei tilbyderligeledes kampsport til kursister fra 18 år udbyder flere forskellige kampsportsgrene. Her har man også kunnet mærke tendensen og efterspørgslen af på kampsport.

På Idrætshøjskolen Bosei er kampsportslinjerne fuldt booket, og det er planen, at kurserne fortsat skal udvides i fremtiden.

»Almindeligvis har vi 18-­‐20 unge mennesker på hvert kursus, og interessen er fortsat stor«, siger Kenneth Retslov, højskoleforstander på Idrætshøjskolen Bosei.

Om PresseDirect.dk

PresseDirect.dk
PresseDirect.dk - udgiv GRATIS artikler og få DoFollow backlinks. Distribution af pressemeddelelser direkte til søgemaskinerne. Den ultimative løsning til linkbuilding.

Se også

badehætte, badehætter, badehætte til langt hår, badehætte til kvinder, bedste badehætte 2024, bedste badehætte, billig badehætte, skal man bruge badehætte, hvorfor bruger man badehætte, beskytter en badehætte mit hår

Dyk under vand med komfort: Badehættens rolle i svømningens verden

We’re sorry. You do not have permission to access this content. Please sign In to …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT