Ligheder og forskelle mellem Emilie Meng-sagen og Filippa-sagen: Politiet undersøger muligheden for en forbindelse

Emilie Meng blev fundet dræbt i dette vandhul ved Borup juleaftensdag efter fem en halv måneds forsvinden. Fotocollage: PresseDirect.dk

Drabet på Emilie Meng i 2016 er en sag, som stadig huskes tydeligt af danskerne. Sagen vakte stor opmærksomhed og førte til tusindvis af artikler, dokumentarprogrammer og podcasts.

For nylig er sagen igen blevet opmærksomhed, da en 13-årig pige ved navn Filippa blev bortført og ifølge sigtelsen udsat for alvorlige forbrydelser af en 32-årig mand. Det har fået politiet til at undersøge, om der er en sammenhæng mellem de to sager.

Emilie Mengs morder er stadig ikke fundet, og politiet fortsætter jagten og gennemgår sagsakterne igen. Der er blevet foretaget mindst 1337 dna-tjek og modtaget over 3.000 henvendelser i sagen, der indeholder omkring 3,4 millioner oplysninger.

Politiet undersøger også muligheden for sammenhæng mellem Filippa-sagen og drabet på Emilie Meng. Der er ligheder og forskelle mellem de to sager, og politiet undersøger nøje, om der kan være en forbindelse.

Det er vigtigt at understrege, at der kan være langt fra ligheder mellem kriminalsager til, at politiet sigter en person. En sigtelse giver også en person juridisk beskyttelse og ret til en beskikket advokat.

Her har PresseDirect.dk set på nogle af de punkter, der hidtil har været fremme i de to sager, og på de ligheder og forskelle, der eksisterer.

 

Gerningstidspunktet

Begge piger forsvandt i løbet af weekenden fra offentlige udendørs steder. Emilie Meng forsvandt tidligt om morgenen søndag den 10. juli 2016, kort efter klokken 04, da hun sagde farvel til veninder ved Korsør Station efter en bytur.

Filippa forsvandt lørdag efter klokken 11.30, mens hun var i gang med at dele aviser ud på en lille landevej. Hendes forsvinden fandt sted om dagen, hvilket kan øge risikoen for, at en eventuel gerningsmand ville blive opdaget.

 

Ofrene

Både Emilie og Filippa var teenagere på tidspunktet for deres forsvinden og havde begge brunt hår. Filippa var 172 cm høj, mens Emilie blev beskrevet som 168 cm.

Men der er en forskel i deres alder, da Filippa kun var 13 år, mens Emilie var 17 år og ville snart fylde 18.

Filippa var iført træningstøj og havde en cykelhjelm på, da hun forsvandt på sin cykel. Emilie var til fods og blev beskrevet som iført en sort langærmet trøje, blå jeans og blå sko.

Emilie Meng i lyse bukser filmet af overvågningskamera fra Slagelse Station, hvorfra hun tog toget med veninder til Korsør. Foto: Politi

 

Geografisk placering

Både Emilie og Filippa forsvandt fra steder i Sydvestsjælland. Emilie blev sidst set på Korsør Station, hvor hun tilsyneladende valgte at gå langs en grusvej mod sit hjem i centrum af Korsør. Der er flere mulige ruter på omkring to kilometer, som hun kunne have taget.

Filippa forsvandt fra landsbyen Kirkerup, som ligger sydøst for Slagelse, efter hun havde delt aviser ud. Dette sted ligger cirka tyve minutters kørsel fra Korsør.

 

Fælles tilknytning til lokalområdet

Ifølge Ekstra Bladets undersøgelse har den sigtede i Filippa-sagen haft en livslang tilknytning til Syd- og Vestsjælland, selvom han officielt havde adresse i Roskilde på tidspunktet for Emilie Mengs forsvinden. Han og hans familie har boet i Skælskør og Korsør, og kort efter Emilie Mengs forsvinden flyttede han til Slagelse. For nylig erhvervede han sig et hus i Korsør-området.

 

Bortførelsessted

Emilie Mengs forsvinden er kendetegnet ved manglen på et præcist sted, hvor hun forsvandt fra, og ingen af hendes ejendele er blevet fundet langs nogen af de mulige ruter fra Korsør Station. På den anden side blev Filippas cykel, taske og telefon fundet ved en vejkant nær landsbyen Kirkerup kort efter hendes forsvinden, hvilket gav politiet et fysisk spor at arbejde ud fra.

 

Gerningssteder

Ifølge sigtelsen blev Filippa ført til forskellige steder, herunder en bygning i et industriområde i Sorø og senere til et hus i Korsør-området, før hun blev fundet i live cirka 27 timer efter hendes forsvinden. Hvad der skete med Emilie i timerne efter hendes forsvinden er stadig uvist, men senere i sagen kom et vidne frem og beskrev en mand, der bar på noget tungt ved en bil med åben bagsmæk ved naturområdet Regnemarks Bakke i Borup på Midtsjælland omkring klokken 7:30 samme morgen som Emilie forsvandt. Dette sted var også, hvor Emilies lig blev fundet skjult i en sø et halvt år efter hendes forsvinden. Politiet fandt vidneudsagnet meget troværdigt, og det kan have været Emilies gerningsmand, der forsøgte at skjule hendes lig samme morgen som hendes forsvinden.

 

Transportmiddel

Det er interessant at se, hvordan bilen har spillet en central rolle i begge sager. Det kan være en afgørende brik i efterforskningen at kunne koble en bestemt bil til gerningsmanden og derved finde fysiske spor, som kan føre til en opklaring. Det er også bemærkelsesværdigt, at den sigtede i Filippa-sagen synes at have skiftet bil i perioden mellem de to sager, og at den sort Hyundai, som politiet har konfiskeret, kan have været brugt i forbindelse med Filippas forsvinden. Det er dog vigtigt at huske, at de to sager stadig er under efterforskning, og at der endnu ikke er faldet nogen dom i retssagerne.

Billedet er fra en rekonstruktion, politiet lavede ud fra nogle meget dårlige overvågningsbilleder af et køretøj ved stationen. I arbejdet med videomaterialet fandt de frem til, at bilen formentlig var en Hyundai. Foto: Politi

 

DNA

Det er korrekt, politiet har ikke meldt noget ud om DNA-test på den sigtede i Filippa-sagen. Det er også vigtigt at bemærke, at politiet sjældent kommenterer på specifikke detaljer i en igangværende efterforskning, herunder om der er en dna-profil fra en mulig gerningsmand i Emilie-sagen eller hvilke tekniske beviser de har indsamlet. Det er typisk for at undgå at påvirke efterforskningen og eventuelle retssager.

Om PresseDirect.dk

PresseDirect.dk
PresseDirect.dk - udgiv GRATIS artikler og få DoFollow backlinks. Distribution af pressemeddelelser direkte til søgemaskinerne. Den ultimative løsning til linkbuilding.

Se også

Hypnose Horsens

Hypnose Horsens

Velkommen til J-Hypnose: Din Destination for Hypnose i Horsens Er du på udkig efter professionel …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT