Brand og drabsforsøg i Grenaa: Sådan kendte sigtede kvinder offeret

Foto: Kim Matthai Leland

Tre kvinder og en mand er sigtet for at ville slå en 19-årig mand ihjel i brand på kollegie – nu løfter kilde sløret for deres nærmere relation.

Politiet har holdt kortene tæt til kroppen, efter en 19-årig mand i deres optik først blev udsat for vold og derefter forsøgt dræbt i en eksplosionsagtig brand på et kollegieværelse på Campus Djursland i Grenaa. De sigtede i sagen er tre kvinder på henholdsvis 19, 20 og 54 år samt en 25-årig mand.

Men nu fortæller en 24-årige kvinde, der kender både offeret og hans familie godt samt de kvindelige sigtede i sagen, at særligt det 19-årige mandlige offer og den 20-årige sigtede kvinde er tætte.

– Jeg vidste godt, at de var rigtig tætte venner. Men jeg ved ikke hvor tætte, siger hun til Ekstra Bladet og tilføjer, at de to blandt andet laver lektier sammen og ofte ses både i skolen og i fritiden.

Kilden, der ønsker at være anonym, fortæller ligeledes, at den 20-årige kvinde, den 25-årige mand og den 54-årige kvinde er i familie med hinanden.

Den 19-årige sigtede kvinde er ifølge kilden også elev på Grenaa Gymnasium, ligesom både offeret og de øvrige unge i sagen.

Brækkede næse
Alle fire er sigtet for vold, drabsforsøg og brandstiftelse ved at have brækket den 19-åriges næse og derefter have sat ild til kollegieværelset, hvor den unge mand befandt sig.

De nægter sig alle skyldige i ildspåsættelse og drabsforsøg, men den 25-årige mand erkender vold.

Den forklaring stemmer umiddelbart også overens med det, som den 24-årige bekendte til offeret har hørt fra ham selv:

– Jeg har talt med ham, og han ligger stadigvæk på Rigshospitalet. Han har det efter omstændighederne godt, men han er påvirket psykisk af det, der er sket. Det samme er hans familie, siger kilden til Ekstra Bladet og tilføjer:

– Han har sagt til mig, at det var XX (den 25-årige sigtede mand, red.), der gik løs på ham. De andre var der også, men det var ham, der førte an.

Ifølge den 24-årige kvinde er familien til offeret meget rystet over, hvad der er sket.

 

Brandvæsnet fik slukket branden, men der skete omfattende skader på værelset. Foto: Ukendt

 

Så bevidstløs person
Elever, der overværede dramaet, da den lille kollegielejlighed pludselig stod i lys lue, har tidligere forklaret til Ekstra Bladet, hvordan flammerne var flere meter høje og lyste den mørke himmel op. De hørte desuden et kvindeskrig.

– Jeg så flere folk komme ud af den lejlighed, hvor det brændte. De var chokerede. Der var en pige, som var bevidstløs, og jeg så også læger sammen med offeret. Ham tog de med et sted hen i en af bygningerne for at hjælpe ham, for han var forbrændt, har 19-årige Jegors, der selv bor på Campus Djursland skråt over for gerningsstedet, tidligere fortalt.

– Pigen, der var bevidstløs, bar de ud deroppe fra. Den person, der bar hende, holdt hende i sine arme foran sig. De tog hende med et sted hen for at behandle hende, fortæller han videre.

To kvinder fængslet
De tre kvinder, der blev anholdt samme aften som den påsatte brand skete, blev alle fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers onsdag.

Her blev den 19-årige kvinde og den 54-årige kvinde varetægtsfængslet i fire uger, mens den 20-årige kvinde, som ifølge kilden er tæt med offeret, fik opretholdt sin anholdelse i tre gange 24 timer.

Alle tre virkede nedtrykte og talte så lavmælt, at retten måtte bede dem om at hæve stemmerne, da de skulle bekræfte deres navne og fødselsdatoer.

 

25-årig meldte sig selv

Da kvinderne blev fremstillet i grundlovsforhør, fremgik det af sigtelsen, at Østjyllands Politi mente, der fortsat var to medgerningsmænd på fri fod.

Deres søgen efter den 25-årige sigtede i sagen resulterede i, at han meldte sig selv på politigården i Aarhus onsdag aften.

– Vores efterforskning pegede i retning af den 25-årige, og derfor har vi søgt efter ham. Det førte til, at han onsdag klokken 20.01 meldte sig selv på politigården i Aarhus, hvor han blev anholdt. Der vil gå et stykke tid, før vi har samlet alle brikkerne i forhold til hændelsesforløbet, men anholdelsen af den 25-årige er et vigtigt skridt fremad i vores videre efterforskning, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i en pressemeddelelse.

Over for Ekstra Bladet ville Østjyllands Politi torsdag ikke udtale sig yderligere om den eventuelt nu ene ukendte gerningsmand.

– Vi kan ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen, siger pressemedarbejder Jakob Christiansen til Ekstra Bladet.

Den 25-årige sigtede mand var iført blåt tøj fra arresten, der bestod af posede bukser, en kortærmet skjorte og badesandaler, da han torsdag eftermiddag i grundlovsforhøret i domhuset i Randers blev ført ind i retslokalet flankeret af to betjente.

Inden selve retsmødet kunne gå i gang, talte han med sin forsvarer og en tolk i et tilstødende lokale gennem 20 minutter.

Hvad hans motiv var for at udøve vold mod offeret, står fortsat hen i det uvisse, da dørene på anklagerens begæring blev lukket, efter hun havde læst sigtelsen mod den 25-årige mand op.

Manden blev varetægtsfængslet i fire uger, men kærede kendelsen til landsretten.

Ved du noget?

Hvis du ved noget er du velkommen til, at skrive en kommentar herunder. Eller sende os et tip på info@PresseDirect.dk

 

Om Frederik Jensen

Frederik Jensen

Se også

En 31-årig person er blevet idømt seks års fængsel, efter at have kørt en tysk ægtepar ihjel

I juli sidste år resulterede en fatal ulykke i, at et tysk ægtepar mistede livet, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT